Fläderblomssaft
I år gick sambon berget runt o nallade fläder. Resultatet blev en tokgod saft vars recept är tagit från boken I mormors skafferi! Jag har nämnt det innan och jag nämner det igen både den och boken I mormors berså är guld värda. En av författarna till boken hittar ni om ni följer denna länk -> Kinnas blogg och där finner ni massa inspiration till mumsig mat!
Ingredienser:
ca. 40 blomklassar
2 kg socker
50 g citronsyra
1,5 l vatten
2-3 citroner
ev. natriumbensonat
Gör så här:
Pressa citronerna och ta bort kärnorna. Skär skalen i mindre bitar. Klipp av fläderblommorna från de gröna skaften. Koka upp vatten och soccker och tillsätt sedan blommorna, citronsaft och citronsyra. Låt stå i 3-5 dygn. Sila därefter upp saaften och tillsätt ev. natrumbensoat. Häll upp på väl rengjorda flaskor.
Tips! För att saften ska hålla länge brukade min far alltid hälla upp i gamla sirapsflaskor och förvara i frysen. På detta sätt kan man njuta av sommarsaften ända in på de kalla vintermånaderna!
Ingredienser:
ca. 40 blomklassar
2 kg socker
50 g citronsyra
1,5 l vatten
2-3 citroner
ev. natriumbensonat
Gör så här:
Pressa citronerna och ta bort kärnorna. Skär skalen i mindre bitar. Klipp av fläderblommorna från de gröna skaften. Koka upp vatten och soccker och tillsätt sedan blommorna, citronsaft och citronsyra. Låt stå i 3-5 dygn. Sila därefter upp saaften och tillsätt ev. natrumbensoat. Häll upp på väl rengjorda flaskor.
Tips! För att saften ska hålla länge brukade min far alltid hälla upp i gamla sirapsflaskor och förvara i frysen. På detta sätt kan man njuta av sommarsaften ända in på de kalla vintermånaderna!
Kommentarer
Postat av: Jessica
Åh, fläderblomssaft är så himla gott!
Va kul att du kika in föresten, & tack så mkt:)
Håller tummarna att du bli gravid snart, om det är aktuellt förstås:) Kram!
Trackback