Malins bästa apelsinkladdkaka

Detta bjöds på årets kräftskiva och jag vart som tokig. Smakade precis som romerska bågar, så gott!

Tydligen blir detta receptet som bäst med glutenfri mjölmix så om ni har tillgång till de så kör på de ;) Denna kladdkaka ska dessutom vara riktigt kladig så om ni har möjlighet så låt den gärna stå till dagen efter innan ni serverar, då hinner kakan gotta till sig så den blir som bäst.

Ingredienser:


200gr mörk choklad m. apelsinsmak (ex. Marabou premium orange)
100gr smör
4 ägg
2dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält chokladen och smöret tillsammans på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner den något avsvalnande chokladsmör blandningen i det vispade äggen. Blanda ner mjölet blandat med bakpulvret i blandningen.

Grädda i en form med löstagbar botten i ca 200 grader i ca 12 min. Servera med vispad grädde.

OBS! Malins kommentar - Kan räcka med 10 min om man använder vanligt vetemjöl. Med glutenfritt mjölmix och varmluft, räcker 190 grader.

Hann inte fota riktigt, den var ju såå god att den ville ner i magen med en gång! ;)


Kommentarer
Postat av: Sara

Den där kan ju bara inte vara fel. Apelsin och choklad, måste testas! =)

2011-01-20 @ 19:17:14
URL: http://sarasmoment.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback