Hemlagade Snickers

Snickers är ett typiskt julgodisrecept för mig, men det går ju självklart att göra året om! Själv tycker jag nog bäst om med cornflakes i, men det går självklart lika bra med rice crispies. Dock är cornflakes mkt billigare, bättre för studentkassan ;) Någon bild blev det inte innan de slukades tråkigt nog så bilden nedan får duga tills nästa gång de lagas :)

Ingredienser:

20 stycken och uppåt beroende hur tjocka man vill ha dem.

1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
9 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
200-250 g blockchoklad

Gör så här:


Koka ihop jordnötsmör, sirap och socker. Rör i cornflakes och vaniljsocker och häll allt i en form. De är ju ganska mäktiga så tänk efter hur tjocka ni vill ha dem. Vissa föredrar inte alls så tjocka som en annan gör. Smält 200-250 g blockchoklad och häll över risblandningen. Låt kallna, skär i lagom bitar. Går enligt källa utmärkt att frysa, men har själv inte testat :)




Kommentarer
Postat av: Mikaela

Dessa 20 stycken, blir de lika stora som Snickers man köper i affären? Har en massa Rice Krispies i skafferiet efter tårtbak så detta är ju ett bra sätt att använda upp resten :)

2011-04-25 @ 22:30:44
URL: http://milkchocolateandcookies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback