Polkagrisbräck

Detta var nog min favorit av julgodiset och helt otroligt lätt att göra var den till på köpet. Kan ju inte bli bättre ;) Jag har sett lite olika varianter, både med och utan olja. Jag körde utan och det gick bra, antagligen är det en skvätt olja för att det ska bre ut sig lättare :) I så fall kan tillsätta ungefär 1 tsk matolja i både den mörka och den vita choklade, men som sagt, ej nödvändigt.

Ingredienser:

200 g mörk choklad (ca 70%)
200 g vit choklad
1 påse polkagrisar


Gör så här:

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Klä in en ugnsplåt i folie. Häll ut den mörka, smälta chokladen på plåten och bred ut den. Ställ kallt o låt det stelna.

Smält den vita chokladen och bred ut den ovanpå den mörka chokladen. Strö över krossade polkagrisar, ställ kallt och låt stelna igen. När det stelnat är det bara att bryta i bitar och njuta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback