Semifreddo med hallon och chokladkross
När min älskling fyllde år hade jag förberett massa gott med italienskt tema, bland annat denna efterrätt. Semi freddo betyder ju halvfryst och det är lite som glass, minst lika gott iaf ;) Å med just dessa smakerna blev de ju så gott så att det nästan inte är riktigt klokt! :P Mumma mumma mumma!
Ingredienser:
ca. 100 g frysta hallon, finhackade
2 msk socker
2 st äggulor
1 msk strösocker
2 st äggvitor
1 msk strösocker
1 dl grädde
1 dl grekisk yoghurt
25 g mörk choklad
Gör så här:
Koka ihop hallon och socker ett par minuter. Låt hallonen kallna. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt. Vispa äggvitor och strösocker till ett vitt skum. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten. Rör ner hallonen (spara lite grann) i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och äggvitan.
Hacka den mörka chokladen smått och rör ner i smeten. Häll upp glassen i en skål och rör ned de sparade hallonen så att glassen blir lite marmorerad. Sätt in skålen i frysen i 4-5 timmar.
Ta ut semifreddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska ätas.
Ingredienser:
ca. 100 g frysta hallon, finhackade
2 msk socker
2 st äggulor
1 msk strösocker
2 st äggvitor
1 msk strösocker
1 dl grädde
1 dl grekisk yoghurt
25 g mörk choklad
Gör så här:
Koka ihop hallon och socker ett par minuter. Låt hallonen kallna. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt. Vispa äggvitor och strösocker till ett vitt skum. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten. Rör ner hallonen (spara lite grann) i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och äggvitan.
Hacka den mörka chokladen smått och rör ner i smeten. Häll upp glassen i en skål och rör ned de sparade hallonen så att glassen blir lite marmorerad. Sätt in skålen i frysen i 4-5 timmar.
Ta ut semifreddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska ätas.
Kommentarer
Trackback