Vinbärskola
Gjorde nyssen världens godaste kola, eller iaf det som jag skrapade ur kanterna var kanongott, nu återstår ju att konsistensen blev bra den med ;) Detta receptet är i alla fall att rekomendera om ni har lite bär kvar i frysen sedan i sommras. Jag använde mig av vinbär som ni märkt, men det går ju att byta ut mot andra bär. Min variant blev i alla fall perfekt sötsurlig, misstänker att min lillebror kommer älska dom! Tror jag får göra en till sats i veckan för detta kommer gå åt snabbt!
Ingredienser:
100 g frysta röda vinbär
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Gör så här:
Låt vinbären tina och mixa dem med en mixerstav. Blanda de mixade bären med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid kastrull. Jag som har svårt att göra utan att förstå varför, använde så klart en liten kastrull o det tog väldigt lång tid plus att det var i början jobbigt att ha koll på att det inte koka över. Så en VID kastrull, kom ihåg det. Om det dessutom är non-stick så blir det ju det lättaste i världen att göra rent.
Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120 grader. Rör regelbundet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form ca 20x20 cm och låt stelna. Klipp kolan i bitar, linda in dem i cellofan och förvara i rumstemperatur.
Ingredienser:
100 g frysta röda vinbär
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Gör så här:
Låt vinbären tina och mixa dem med en mixerstav. Blanda de mixade bären med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid kastrull. Jag som har svårt att göra utan att förstå varför, använde så klart en liten kastrull o det tog väldigt lång tid plus att det var i början jobbigt att ha koll på att det inte koka över. Så en VID kastrull, kom ihåg det. Om det dessutom är non-stick så blir det ju det lättaste i världen att göra rent.
Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120 grader. Rör regelbundet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form ca 20x20 cm och låt stelna. Klipp kolan i bitar, linda in dem i cellofan och förvara i rumstemperatur.
Kommentarer
Postat av: Malin
Jag gjorde dessa nyss! Blidde jäätte gott fast mina blev dock något brunare i färgen. Tack för receptet!
Trackback