Vit kladdkaka

Min bror o far fyllde år för ett tag sedan och själklart var det jag som stod för kakorna. Sånna här tillfällen använder jag alltid till att få pröva nya recept. Denna dag blev det bl.a. denna vita kladdkaka och receptet kommer från Kalasgott. Jag har velat testa det länge då kladdkaka är en storfavorit, dock vart jag lite besviken.

Kakan blev väldigt kladdig, vanligtvis när det kommer till kladdkakor brukar jag gilla det (det heter ju KLADDkaka av en anledning), men tyvärr gick det inte hem i detta fall. Den var dessutom aningen för söt för min smak. Men smaken är som baken, vissa uppskatta den väldigt. Kanske hade det blvit bättre om jag använt "äkta" vit choklad istället för block? Det här med vit kladdkaka lockar dock fortfarande som är det någon som sitter på något annat recept, tipsa gärna!

Ingredienser:


2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad
100 g smält smör

Gör så här:

Rör ihop ägg och socker. Sikta ner vaniljsocker samt vetemjöl. Tillsätt apelsinjuice, chokladen och smöret. Rör allt samman till en slät smet med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda mitt i ugnen i 150 grader, ca 30 min. Men som nämnt ovan så kan ju ugnar skilja sig åt, min hade behövt stå betydligt längre, kladdigt är gott, men det var too much i detta fall!

Servera gärna med något syrligt då kakan är väldigt söt. Själv mixade jag hallon o kokade upp med litegrann socker o det var MUMS!




Banana split

Jag funderade länge på vilket recept jag ville ha till denna Månades Sötsak vars tema är Amerikanskt, jag ville så gärna göra något som ingen annan gjorde, men ändå något typiskt Amerikanskt. Så igår läste jag i min kokbok att Banana Cream Fudge Pie minsann var "as american as apple pie" ... så sagt o gjort! Baket var igång o resultatet blev.... katastrof! Pajskalet brändes o på något sätt lyckades jag få vaniljkrämen att smaka fisk! Jag kan ju säga att jag smått börja tvivla på mina bakkunskaper! Aldrig att jag testar just det receptet igen iaf!

Men vad nu då? Fullt med banan hemma, men vad ska bakas? Så kom det till mig, som en blixt från klar himmel, BANANA SPLIT! Inte kan väll jag, eller någon överhuvudtaget, misslyckas med det?! ;D

Här kommer min variant på denna going! (Här kan du läsa lite om den klassiska varianten!)

Ingredienser:

Banan
Glass
Chokladsås
Hackade nötter
Grädde

Garnering ex. godis eller jordgubbar

Gör så här:


Dela bananen på mitten  o lassa på med allt gottit du känner för ;)



Choklad- och banansmulpaj

Min praktik ger mig massa insiktsfulla kunskaper om människor, relationer, möten och inte minst lär den mig saker om mig själv! Ingen dag är den andra lik och jag älskar hur den formar mig och öppnar mina ögon för vad jag förut inte sett. Men som om inte det vore nog så ger den mig massa goa tips om vad man kan baka här hemma. Här kommer en av de bästa!

Detta receptet är verkligen gudagod! Den tar en tillbaka till tiden man grillade banan o choklad och gick nattsmyg i skogen. Underbara svunna tider! Om ni som jag har en sockertand så måste ni bara testa! OBS! Smulpajen går att varier till den man tycker bäst om :)

Ingredienser:

Fyllning:

200 g mjölkchoklad (jag kör marabou)
2-3 bananer (företrädesvis mogna, riktigt mjuka)

Smulpaj:

125 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn

Gör så här:


Sätt ugen på 200 grader. Dela mjölkchokladen i biter och strö ut i en form som ni gärna smort med lite smör. Skiva bananerna och lägg över. Smält smöret och blanda i socker, vaniljsocker, vetemjöl samt havregryn. Rör om till smulig massa. Strö över banan och choklad. Grädda i mitten av ugnen i ca. 20 min eller tills pajen fått fin färg.

Serveras med grädde eller vaniljglass!

Innan smulorna kommit på... oooh! De e så yummy yummy detta! Ni anar inte!



RSS 2.0