Amerikanska pannkakor

Dessa är riktigt ljuvliga serverade med lönnsirap o en perfekt start på en lördagsmorgon. Receptet är duktiga Leila Lindholms. Receptet innehåller ursprungligen skal av citron, dock så brukar jar alltid hoppa över det så jag vet faktiskt inte om de höjer eller sänker smaken.

Ingredienser:

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
ev. skal av en citron
2 msk smör
2/12 dl mjölk 3 %
1 ekologiskt ägg

Gör så här:

Blanda vetemjöl,bakpulver, salt, strösocker,vaniljsocker & ev. rivet citronskal i en bunke. Smält smöret, vispa ihop med mjölk ägg rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.

Grädda dem gyllene i smör i en medelvarm stekpanna. Lägg de klara pannkakorna i en lätt uppvärmd ugn under tiden du gräddar så de håller värmen. Servera dem med gottigheter som lönnsirap, sylt, glass, grädde, florsocker eller smör.






Minibiskvier

Dessa är tokgoda! Ser avancerade ut, men är faktiskt inte så svåra o få till. Dock behövs lite tålamod då de är flera moment och stunder man får vänta på att de svalnar. Helt klart värt allt besvär dock! Receptet kommer från Mästerkocken.

Ingredienser:

Bottnar:
100 g sötmandel
1 ½ dl strösocker
2 äggvitor

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2–3 tsk kakao

Garnering:

100 g mörk choklad

Gör så här:

Bottnarna:
Sätt ugnen på 175°C. Skålla, skala och mal sötmandeln. Blanda mandeln med sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandelblandningen. Klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt. Kanske en femkrona i storlek ungefär. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem kallna på galler.

Krämen:
Rör smör med florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred chokladsmörkrämen toppigt på undersidan av bottnarna. Låt kakorna stå kallt en stund. Ställ gärna in dem i frysen.

Topping:
Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. Låt biskvierna stå kallt tills de ska serveras Var inte orolig för att choklade inte ska räcka, det räcker och blir över. Dock är det svårt att smälta mindre choklad tror jag för då blir de svårt at doppa.



Rice Krispiestårta

Här kommer ett recept på en fenomenal god, och samtidigt enkel tårta. Jag gjorde tårta till min lillebrors kalas och den verkade mycket uppskattad, inte minst av mig :P Dekor kan man göra efter tycke och smak. En vairant som jag fick tips om på kalaset var med lemoncurd, vilket jag ska testa nästa gång hade jag tänkt. Verkar väldigt somrigt o friskt!

Ingredienser:


Maräng:

4 st äggvitor
3 dl socker
3 dl ricekrispies

Kräm:

4 st äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
4 dl grädde
Bär eller frukt
Krossad daim (ca 2 st dubbeldaim)

Gör så här:

Vispa äggvitor först hårt. Blanda i sockret och vispa lika mycket. Blanda sedan i Rice Krispies försiktigt. Grädda i 125 grader ca 1 timme. Låt gärna stå på eftervärme.

Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar. Tag av plattan och rör i smöret och vaniljsockret. Bred krämen över den avsvalnade botten.

Vispa grädden och bred den över tårtan och dekorera med valfri frukt/bär. Denna gång använde jag blåbär, bananer samt krossad daim.





RSS 2.0