Kladdig kaka med digestivebitar
Ingredienser:
200 g mörk blockchoklad
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
10 digestivekex
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen, rör om till en jämn smet. Ta fram en bunnke och knäck ner äggen, tillsätt salt, vaniljsocker samt vanligt socker. Blanda. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål. Blanda ihop chokladsmör och äggblandning med mjölblandningen och rör om försiktigt. Vispa inte, ju mindre visp, desto mer kladd! Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm. Häll i smeten i formen och in i nedre delen av ugnen i ca. 30 min. Kolla gärna av lite tidigare så den blir precis så kladdig som ni vill ha den.
Tips! När ni tar ut kakan från ugnen, kyl ned den i frysen ca 20-40 min, alt. ställ ut den på balkongen i dessa kalla bistra dagar. Detta resultera i en mumsig kladdighet. Har en misstanke om att detta är orsaken till att Frödinges kladdkakor är så perfekt kladdiga o goa ;)
Du har alltid så bra och smarriga recept som jag blir så sugen på att prova!
Tack för tipset! Kan man verkligen sätta in en varm ugnsform i frysen? Förstör man inte frysen då? Eller?
Kram
Looks good!
Vilken supermysig blogg!
åå man blir så sugen ser så gott ut:)<3 sköön blogg förresten;)
MUMS så god!! Måste testa någon gång!
hur mkt mjöl?