Kladdkaka
Ingredienser:
150 g smält smör
2 st ägg
3 dl socker
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 krm salt
Ströbröd eller kokos
Tips nr. 1:
Hacka valfri blockchoklad och blanda i smeten innan du sätter in den i ugnen. Jag brukar minska sockret med nästan 1 dl per 100 chocklad, annars tycker jag att det kan bli för sött om man använder en ljus choklad. Ev. kan man minska något på kakaon med.
Tips nr. 2:
Hacka daim och strö över kladdkakan direkt då den kommer ur ugnen.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Kladdkakan vill vi ha kladdig, så vispa försiktigt! Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet. Smöra och bröa en form (antingen med kokos eller ströbdröd), gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den, men ju kladdigare desto bättre, eller hur?
Servera kladdkakan med grädde eller glass.

Ja det brukar ju faktiskt bli så och det är så jobbigt :(.
gud vad gott det där såg ut :) fin blogg älskar att vara här .
hejhej! :*
hur är allting?
vad tycker du om min blogg? (:
handlar om ung kärlek (A)
http://mestelsa.blogg.se
http://mestelsa.blogg.se
Den där såg underbart god ut så jag lärde ta receptet :D
den ser verkligen hur god ut som helst, ska nog testa att göra den någon gång :).
söt header du har tycker jag:)! jättefin
söt blogg:')
Jätte fin blogg (:
Kladdkaka är det bästa som finns! Alla i familjen älskar det och är ofta ett önskemål när det vankas kalas eller festligheter.
Använder i stort sett samma recept som du. Nötter och mandel är också gott att strö över.
Kram/C
Jösses, det här är en blogg för mig! Kommer garanterat att testa några av dina recept!
Man ser många bloggar genom bloggtrafik och vissa bläddrar man bara förbi men jag fastnar i din blogg varje gång den poppar upp, super mysig!
så gott det ser ut på bilden!