Foccacia

För ett tag sedan gav jag mig på Leilas Foccacia och här kommer resultatet! Brödet serverade vi till en mumsig soppa och det blev kalas.

Ingredienser:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk honung
1 msk flingsalt
0,5 dl olivolja
7-8 dl vetemjöl

Garnering:

Körsbärstomater
Basilika
Rödlök
Olivolja
Flingsalt

Olivolja och flingsalt till plåten samt till bröden innan gräddning.

Gör så här:

Vispa ut jästen med vatten, honung, olivolja och salt i en bunke. Blanda i mjöl tills degen blivit fin. Låt jäsa under bakduk 35 minuter. Dela upp degen i två delar som du formar till runda, platta bröd, ca. två centimeter. Lägg bröden på en plåt preparerad med olivolja och flingsalt och låt jäsa 30 minuter. Garnera med din valda fyllning.  Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål och så att fyllningen trycks ner i degen, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen i 220 grader tills det är gyllene, cirka 10 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback