Kunglig vinbärssylt
Det har varit galet mycket röda vinbär runt om mig så man har letat recpt som en tok! Jag sprang på det receptet i Allt om mat och det blev kanon.
Ingredienser:
1 liter röda vinbär
4 dl muscovadosocker
1 msk mald kanel
Gör så här:
Rensa och skölj bären. Lägg bären i en rostfri kastrull och koka upp långsamt. Tillsätt socker och kanel under omrörning. Koka sylten på svag värme i 30 min. Häll över den på en väl rengjord glasburk som stått i ugnen i 100° i 10 min och sätt genast på locket.
Sylten håller ca 1 månad i kylskåp. Vill man spara den längre får man frysa in den.
Ingredienser:
1 liter röda vinbär
4 dl muscovadosocker
1 msk mald kanel
Gör så här:
Rensa och skölj bären. Lägg bären i en rostfri kastrull och koka upp långsamt. Tillsätt socker och kanel under omrörning. Koka sylten på svag värme i 30 min. Häll över den på en väl rengjord glasburk som stått i ugnen i 100° i 10 min och sätt genast på locket.
Sylten håller ca 1 månad i kylskåp. Vill man spara den längre får man frysa in den.
(bild kommer snart)
Kommentarer
Trackback