Rabarber- och krusbärspaj

Jag hörde på jobbet att rabarber och krusbär var en vinnande kombination och självklart passade jag på och testa när jag var på besök hos pappsen o lillebror. Man måste ju passa på o skämma bort dem när man har chansen ;)

Pajen blev underbart syrlig o söt o var mums mums med vaniljglass!

Ingredienser:


Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
3 msk socker
100 gram smör
0,5 dl hasselnötter (el. andra nötkärnor)

Fyllning:

250 g krusbär
250 g rabarbär
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker

Gör så här:


Blanda mjöl, havregryn, socker och matfett i en skål. Hacka nötter grovt och blanda ner dem i degen. Blanda allt till en smulig deg. Lägg rabarber och krusbär i en smord form. Strö över lite potatismjöl (så att pajen inte blir så rinnig) och sockra bär och rabarber. Fördela smuldegen över fyllningen.

Gädda pajen i  225 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med glass eller vaniljsås.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback