Rabarber- och krusbärspaj
Jag hörde på jobbet att rabarber och krusbär var en vinnande kombination och självklart passade jag på och testa när jag var på besök hos pappsen o lillebror. Man måste ju passa på o skämma bort dem när man har chansen ;)
Pajen blev underbart syrlig o söt o var mums mums med vaniljglass!
Ingredienser:
Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
3 msk socker
100 gram smör
0,5 dl hasselnötter (el. andra nötkärnor)
Fyllning:
250 g krusbär
250 g rabarbär
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
Gör så här:
Blanda mjöl, havregryn, socker och matfett i en skål. Hacka nötter grovt och blanda ner dem i degen. Blanda allt till en smulig deg. Lägg rabarber och krusbär i en smord form. Strö över lite potatismjöl (så att pajen inte blir så rinnig) och sockra bär och rabarber. Fördela smuldegen över fyllningen.
Gädda pajen i 225 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med glass eller vaniljsås.
Pajen blev underbart syrlig o söt o var mums mums med vaniljglass!
Ingredienser:
Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
3 msk socker
100 gram smör
0,5 dl hasselnötter (el. andra nötkärnor)
Fyllning:
250 g krusbär
250 g rabarbär
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
Gör så här:
Blanda mjöl, havregryn, socker och matfett i en skål. Hacka nötter grovt och blanda ner dem i degen. Blanda allt till en smulig deg. Lägg rabarber och krusbär i en smord form. Strö över lite potatismjöl (så att pajen inte blir så rinnig) och sockra bär och rabarber. Fördela smuldegen över fyllningen.
Gädda pajen i 225 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med glass eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback