Rabarberkräm med vaniljglass

Här kommer att recept från tidningen Laga Lätt som vi testade på middagen i fredags. Den blev helt otroligt god! Det var en perfekt kombination av sött o surt med en liten touch av mina älskade kardemummakärnor. Om ni ska testa ett recept med rabarber i sommar, låt det bli detta! Helt enkelt underbart! Vill ha mer!

Ingredienser:

6 rabarberstjälkar (500 g)
0,5 dl strösocker
2 tsk potatismjöl
1 dl vatten
1/2 citron
4 kulor vaniljglass
2 krm mortade kardemummakärnor

Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader. Skölj o skiva rabarbern i små bitar. Blanda rabarber, socker, potatismjöl och vatten. Pressa tillsist över citronjuicen. Fyll fyra små ugnssäkra formar med blandningen. Här var vi lite skeptiska för blandningen var väääldigt lös, som vatten med rabarber, men inte att oroa sig! Baka mitt i ugnen i ca 25 min o *poff* så har ni en underbart krämig rabarberdessert!

Servera krämen med en kula vaniljglass och strössla över kardemumma. Yummy!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback