Smulpaj

Av muffinsresterna svängde jag ihop en smulpaj med hallon o blåbär. På bild är det alltså Leilas "crumble"  som använts, men jag tänkte presentera det recept min mamma lärde mig när jag hade ett litet "bakföretag" tillsammans med en av mina finaste vänner under vår 4H tid. På den tiden gjordes pajer i massor som sedan såldes på både gator o torg. Resultatet av allt detta smulandes är att receptet fastnat i mit minne som karlssons klister. Dessutom vann vi faktiskt "Best in Show" med vårt lilla Café, de ni! ;)

Ingredienser:

100 g smör (rumstempererat)
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker

ca. 500 g av valfri bärsort, äpplen eller rabarber.

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smulig massa. Smörj en form med smör. Häll i din valda fyllning. Om du använder bär kan man med fördel ha i lite socker och potatismjöl. Strö tillsist smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ungen i ca. 15 minuter eller tills pajen fått lite färg.

Frida ♥ smulpaj!


Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Vilken kärleksfull paj!!! Smaskens!!

2010-03-11 @ 21:34:05
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: finalinafina ♥

smulpaj är så himla gott! du har en fin blogg :-)

2010-03-12 @ 14:33:55
URL: http://finalinafina.blogg.se/
Postat av: ellinorpettersson'

smulpaj är så gott, och vad fin hjärtform :D

2010-03-12 @ 15:54:12
URL: http://ellinorjustmeandmyself.blogg.se/
Postat av: Lucide

inte skulle du ha ett bra recept på äppelpaJ?

Vore bäst om du först testat det själv..



Jag gjorde äppelpaj enligt rutiga kokbokens recept häromdagen, det blev helt okej, men nu undrar jag om det finns något ännu smaskigare recept på äppelpaj än det?

2010-03-17 @ 12:07:11
URL: http://lucide.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback