Blåbärsmarmelad
Ingredienser:
1 burk
3 dl blåbär, färska eller frusna
2 dl syltsocker
1 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Koka upp alla ingredienser och låt blandningen sjuda i runt 10 minuter. Gör ett marmeladprov (Häll en klick på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen är den klar). Häll upp i glasburk och låt svalna.
Det var nästan jag inte hann ta kort innan den tog slut, så god är den!
Jag tycker du ska börja :P
Ska för övrigt göra sconesen i inlägget nedanför och den här marmeladen (fast vi kör björnbär) till lördagens champangefrukost :P
Den har jag koll på :) Of course. Har ju inspirerats av din blogg och tagit hela konceptet med scones rakt av. Om än med andra smaker (björnbär istället för blåbär).
fin blogg hihi :D
Koftan är från HM. Älskar den! Har gått runt i den varje dag sen i måndags.. Och björnbärsmarmeladen va uppskattad.
Anmäl dig gärna till Månadens Bästa Blogg hos mig =)
Vinnaren kommer bli länkad på en av de tolv största bloggarna i Sverige och få en fin present på köpet, värde över 1200kr!
Har faktiskt allt det där hemma...kanske ska man koka sig en burk marmelad?! :)