Vinbärssylt med muscovadosocker
Ett recept som jag testade för ett tag sen nu, men som blev riktigt lyckat! Lite "lingonsylt feeling" faktiskt o passar bra till både gröt o diverse maträtter :) Receptet kommer ursprungligen från Alltommat.se!
Ingrediernser:
2 liter vinbär
4 dl mörk muscovadosocker
1 msk mald kanel
Gör så här:
Rensa och skölj bären. Lägg bären i en rostfri kastrull och koka upp långsamt. Tillsätt socker och kanel under omrörning. Koka sylten på svag värme i 30 min. Häll över den på en väl rengjord glasburk som stått i ugnen i 100° i 10 min och sätt genast på locket.
Sylten håller ca 1 månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.
Ingrediernser:
2 liter vinbär
4 dl mörk muscovadosocker
1 msk mald kanel
Gör så här:
Rensa och skölj bären. Lägg bären i en rostfri kastrull och koka upp långsamt. Tillsätt socker och kanel under omrörning. Koka sylten på svag värme i 30 min. Häll över den på en väl rengjord glasburk som stått i ugnen i 100° i 10 min och sätt genast på locket.
Sylten håller ca 1 månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.
Kommentarer
Trackback