Vinbärssylt med muscovadosocker

Ett recept som jag testade för ett tag sen nu, men som blev riktigt lyckat! Lite "lingonsylt feeling" faktiskt o passar bra till både gröt o diverse maträtter :) Receptet kommer ursprungligen från Alltommat.se!

Ingrediernser:

2 liter vinbär
4 dl mörk muscovadosocker
1 msk mald kanel

Gör så här:


Rensa och skölj bären. Lägg bären i en rostfri kastrull och koka upp långsamt. Tillsätt socker och kanel under omrörning. Koka sylten på svag värme i 30 min. Häll över den på en väl rengjord glasburk som stått i ugnen i 100° i 10 min och sätt genast på locket.

Sylten håller ca 1 månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback