Fikonmarmelad

Uppdateringen har ju varit lite gles på sistonne, men nu kommer de en himla massa. Från jul och frammåt. Först ut är fikonmarmelade som jag gjorde till julbordet, men fikonmarmelad funkar ju alltid! Denna var riktigt god, full av smak. Köpemarmeladen försvinner helt i smakjämförelse med denna! Om man vill kan man även byta ut kardemumman mot kanel istället.

Ingredienser:

350 g torkade fikon
3 dl vatten
1 dl råsocker
2 msk pressad citron
1 tsk nystött kardemumma

Gör så här:


Börja med att blötlägga fikonen och låt dom stå över natten. Hacka sedan fikonen fint. Lägg i en kastrull tillsammans med blötläggningsvattnet. Rör i råsocker, citronsaft samt kardemumma. Låt koka upp och koka livligt under 25 minuter. Rör om då och då. Känns marmeladen för tjock så kan man tillsätta lite mer vatten under koktiden. Tänk på att marmeladen tjocknar ytterligare när den kallnar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback