Kardemummamuffins med päron

Baka dessa å du är fast för alltid. De går att variera i all oändlighet med olika frukter å bär. Hittills har det blivit äpple, päron, hallon å blåbär, å det är alltid lika farligt gott. Mer kardemumma åt folket, det är himlen!

Ingredienser:

Smet:
6 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl strösocker
3 tsk kardemumma, malen
1 3/4 dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda
1 dl mjölk
2 ägg
2 färska päron, skurna i klyftor (äpplen eller lite random bär går lika bra)

Strössel:
1 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker (eller pärlsocker)
1 msk kardemumma, malen
1/2 dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg och rör ner blandningen i skålen.
3. Blanda de torra ingredienserna till strösslet och fördela margarinet i blandningen till en smulig massa.
4. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt. Stick ner en päronklyfta i varje muffins och strö över rikligt med kardemummaströssel.
5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 30 min.


Recept o bild: DagensMuffin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback