Kladdkaka med chokladfudge och daim
Här kommer en lite lyxigare twist på mitt bästa kladdkakerecept. Ytterliggare ett försök att återskapa den där daimbrownien från Brogyllen. Bild kommer när ja lyckas hålla mig så pass att ja hinner ta en bild innan den äts upp!
Ingredienser:
150 g smält smör
2 st ägg
3 dl socker
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 krm salt
Ströbröd eller kokos
Chokladfudge-topping:
1 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
50 g mörk blockchoklad
50 g smör
En påse daimkulor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Kladdkakan vill vi ha kladdig, så vispa försiktigt! Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet. Smöra och bröa en form (antingen med kokos eller ströbdröd), gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den, men ju kladdigare desto bättre, eller hur?
Topping:
Blanda alla ingredienser till toppingen utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Strö över daimkulorna över kakan (alternativt blanda de direkt i fudgen) Bred glasyren över kakan och låt svalna något. Låt den sedan stå kallt, gärna över natten.