Kom-i-form frallor
Världens bästa frallor. Väldigt saftiga å nyttiga. Passar perfect som mellis på jobbet eller skolan. Mumma mumma.
Ingredienser
12 dl fullkornsmjöl dinkel
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
1 msk flytande honung
½ dl solroskärnor
2 st rivna morötter
1 msk kallpressad olivolja
½ msk salt
Gör så här:
Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda i olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet i omgångar till en någorlunda smidig deg. När jag gör dessa är degen oftast ganska kladdig ändå. Jäs under bakduk i ca 40 min. Knåda degen och tillsätt lite extra mjöl. Forma till en rulle och dela upp i 20 delar. Forma till runda bullar. Jäs under bakduk i yttligare 30 min. Pensla med vatten och toppa med solroskärnor. Grädda mitt i ugn på 225 grader i ca 12 min. Låt kallna under bakduk på galler
Ingredienser
12 dl fullkornsmjöl dinkel
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
1 msk flytande honung
½ dl solroskärnor
2 st rivna morötter
1 msk kallpressad olivolja
½ msk salt
Gör så här:
Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda i olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet i omgångar till en någorlunda smidig deg. När jag gör dessa är degen oftast ganska kladdig ändå. Jäs under bakduk i ca 40 min. Knåda degen och tillsätt lite extra mjöl. Forma till en rulle och dela upp i 20 delar. Forma till runda bullar. Jäs under bakduk i yttligare 30 min. Pensla med vatten och toppa med solroskärnor. Grädda mitt i ugn på 225 grader i ca 12 min. Låt kallna under bakduk på galler

Bild o recept: Hudoteket
Kommentarer
Postat av: Matilda
så gott det låter, måste testa!
Postat av: Anonym
dessa måste jag verkligen testa, ser jätte goda och fina ut :). bra blogg, följer dig på bloglovin :) .
Trackback