Kunglig vinbärssylt

Det har varit galet mycket röda vinbär runt om mig så man har letat recpt som en tok! Jag sprang på det receptet i Allt om mat och det blev kanon.

Ingredienser:

1 liter röda vinbär
4 dl muscovadosocker
1 msk mald kanel

Gör så här:


Rensa och skölj bären. Lägg bären i en rostfri kastrull och koka upp långsamt. Tillsätt socker och kanel under omrörning. Koka sylten på svag värme i 30 min. Häll över den på en väl rengjord glasburk som stått i ugnen i 100° i 10 min och sätt genast på locket.

Sylten håller ca 1 månad i kylskåp. Vill man spara den längre får man frysa in den.


(bild kommer snart)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback