Hallonpannacotta

Det råka falla sig så att min pälsk o jag fick ansvara för nyårsdesserten o efter lite Googlande så föll jag för denna. Resultatet blev strålande! Den vita chokladen var söt o hallonen sura, dvs. en perfekt kombo :) Dock föll det sig så att vi inte hade några glas som var lämpade för frakt så det blev ett par fula plastmuggar. På plats klippte vi av dem vilket resulterade i ett de föll ihop lite, men de blev också fint, på sitt sätt ;) Annars skulle jag rekomendera coctailglas. Testade de senare hos svärföräldrarna och de vart en succé. Receptet kommer från Dansukker.

Ingredienser:
4 portioner

1/4 l Hallon
½ dl hallonsaft
½ dl vatten
½ dl Dansukker Gelésocker Multi

100 g vit choklad
3 dl grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Gör så här:

Lägg hallon i botten på 4 glas. Koka upp saft, vatten och socker. Det står inte specificerat om den skulle vara koncentrerad, men vi antog detta. Vi använde dock en hemmalagad variant vilket brukar vara lite "mildare" än dem man får tag i affären. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskåp för att stelna, vi lät de vara i ca. 2 h.

Lägg choklad, grädde och socker i en kastrull och smält på svag värme. Låt därefter koka i ½ minut. Ställ åt sidan för att svalna, dock inte för länge får vår erfarenhet var att de stelna o klumpa sig väldigt fort vilket gjorde de svårt att hälla upp snyggt. Fördela blandningen på gelén. Ställ hallonpannacottan i kylskåp till serveringen. Dekorera gärna me lite hallon på toppen innan servering.

 

Kanske lite vackrare i coctailglaset då delarna syns vackert, men tror denna modell skulle passa fint på halloween, pannacotta i läskig blodsplash kanske är ett passande namn?



Kommentarer
Postat av: Jessica

En pannacotta med hallon är ju bara så rätt =)!

2010-01-28 @ 12:44:14
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Cia

Den ser väldigt god ut i det här utförande också :)

2010-01-28 @ 19:19:16
URL: http://www.the-mungbeans.blogspot.com
Postat av: Sandra drömkaka

Oh det här låter intressant, har bara smakat vaniljpannacotta men måste ju vara ljulvigt med hallonsmak :) !

2010-02-01 @ 18:55:24
URL: http://dromkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback