Cheesecakekladdkaka
Sprang på detta recept genom sidan Matfeed. Det var baktokig som hade gjorde denna gobit och jag vart ju helt såld efter sett den smaskiga bilden. Och snacka om att bilden gjorde kakan rättvisa! Denna kommer jag lätt baka miljontals gånger! Såååå god! Ni måste måste måste testa!
Ingredienser:
Kladdkakan:
150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
Cheesecakefyllning:
150 g cream cheese
1 äggula
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
1 näve styckfrysta hallon
Gör så här:
Kladdkakan:
Smält smöret i en kastrull och vispa ner kakaon. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner mjölet i i äggsmeten tillsammans med smör&kakaoblandningen. Blanda runt med en slickepott. Smöra en rund kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor. Häll ned smeten i formen.
Fyllning:
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör till en slät kräm/smet. Klicka fyllningen över smeten. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite marmorerad. Garnera med hallon och sätt sedan in i mitten av ugnen, 150grader i ca 30 minuter. Den kommer vara geggig i mitten. Låt den svalna i kylen ett par timmar, eller till dagen efter o ni har en underbart kladdig sötsur bit av himmlen. Servera med glass så blir det ännu bättre! Underbart!!
Ingredienser:
Kladdkakan:
150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
Cheesecakefyllning:
150 g cream cheese
1 äggula
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
1 näve styckfrysta hallon
Gör så här:
Kladdkakan:
Smält smöret i en kastrull och vispa ner kakaon. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner mjölet i i äggsmeten tillsammans med smör&kakaoblandningen. Blanda runt med en slickepott. Smöra en rund kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor. Häll ned smeten i formen.
Fyllning:
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör till en slät kräm/smet. Klicka fyllningen över smeten. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite marmorerad. Garnera med hallon och sätt sedan in i mitten av ugnen, 150grader i ca 30 minuter. Den kommer vara geggig i mitten. Låt den svalna i kylen ett par timmar, eller till dagen efter o ni har en underbart kladdig sötsur bit av himmlen. Servera med glass så blir det ännu bättre! Underbart!!
Kommentarer
Postat av: Linda
Cheescake är verkligen gott
Postat av: Linda
Jag har nominerat dig till Beautiful blog award, kolla min blogg:
http://cupcakesfluffan.blogspot.com/ eftersom jag gillar din blogg.
Kram Linda
Postat av: Linda
Här är direktlänken till Beutiful Blog Award inlägget i min blogg:
http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/07/beutiful-blog-award.html
Postat av: Fredrik Larsson
Åh herregud vad gott det ser ut! Jag MÅSTE testa det där receptet. :D
Trackback