Den chokladiga kladdkakan
Här kommer ytterliggare ett av de höjdarrecept jag fått med mig från min praktik. Detta är en riktigt mäktig kaka som alla chokladälskare kommer att älska.
Ingredienser:
200 g mörk blockchoklad
2 dl socker
0,75 dl vetemjöl
200 g smör
4 ägg
Till form o garnering:
Farinsocker
50 g mörk blockchoklad
Gör så här:
Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Smält ner chokladen i smöret så det blir till en fin massa. Blanda ner socker och mjöl. Rör om.
Separera äggvitorna från äggulorna. Häll ner äggulorna o chokladsmeten. Vispa äggvitorna hårt, man ska kunna vända skålen över huvet ;) Vänd ner äggvistorna försiktigt i smeten.
Smöra en form och ströa den med farinsocker (vanligt socker går bra). Ha i smeten och strö även lite socker på smeten i formen. Grädda i 175 grader i ca. 20 min. Låt svalna.
Smält mörk blockchoklad i mikron och pensla ett tunt lager över den färdiga kakan. Serveras med grädde!
Hett tips, den är godast dagen efter!
Ingredienser:
200 g mörk blockchoklad
2 dl socker
0,75 dl vetemjöl
200 g smör
4 ägg
Till form o garnering:
Farinsocker
50 g mörk blockchoklad
Gör så här:
Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Smält ner chokladen i smöret så det blir till en fin massa. Blanda ner socker och mjöl. Rör om.
Separera äggvitorna från äggulorna. Häll ner äggulorna o chokladsmeten. Vispa äggvitorna hårt, man ska kunna vända skålen över huvet ;) Vänd ner äggvistorna försiktigt i smeten.
Smöra en form och ströa den med farinsocker (vanligt socker går bra). Ha i smeten och strö även lite socker på smeten i formen. Grädda i 175 grader i ca. 20 min. Låt svalna.
Smält mörk blockchoklad i mikron och pensla ett tunt lager över den färdiga kakan. Serveras med grädde!
Hett tips, den är godast dagen efter!
Kommentarer
Postat av: linn
ååh, låster smasken :) TACK!
Trackback