Den chokladiga kladdkakan

Här kommer ytterliggare ett av de höjdarrecept jag fått med mig från min praktik. Detta är en riktigt mäktig kaka som alla chokladälskare kommer att älska.

Ingredienser:

200 g mörk blockchoklad
2 dl socker
0,75 dl vetemjöl
200 g smör
4 ägg

Till form o garnering:

Farinsocker
50 g mörk blockchoklad

Gör så här:

Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Smält ner chokladen i smöret så det blir till en fin massa. Blanda ner socker och mjöl. Rör om.

Separera äggvitorna från äggulorna. Häll ner äggulorna o chokladsmeten. Vispa äggvitorna hårt, man ska kunna vända skålen över huvet ;) Vänd ner äggvistorna försiktigt i smeten.

Smöra en form och ströa den med farinsocker (vanligt socker går bra). Ha i smeten och strö även lite socker på smeten i formen. Grädda i 175 grader i ca. 20 min. Låt svalna.

Smält mörk blockchoklad i mikron och pensla ett tunt lager över den färdiga kakan. Serveras med grädde!
Hett tips, den är godast dagen efter!


Kommentarer
Postat av: linn

ååh, låster smasken :) TACK!

2010-06-04 @ 12:32:49
URL: http://linnorlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback