Dajmtårta

Dajm är bland de bästa jag vet så denna tårta var ju ultimat för min del. Särskilt lyxigt blev det med hallon på toppen!

Ingredienser:


Botten:
150 g mandelspån
1,5 dl florsocker
1 tsk bakpulver
4 st äggvitor
Smör till formen

Fyllning:
0,7 dl strösocker
4 st äggulor
3 dl vispgrädde
1 st dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

1 st hackad daim
Bär

Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den på mandelkvarn. Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandeln. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.

Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda i hackad dajm och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden. Häll smeten över tårtbottnen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Strö över hackad dajm och garnera med bär.



Dajmtårta till Fredrik 18 juli

För 8-10 personer.

Mellan den 18 och 24 juli pågår fruntimmersveckan. Då har nästan bara kvinnor namnsdag, förutom Fredrik som inleder veckan. Fira namnsdagen med en härlig tårta.

Ingredienser

Botten:
150 g mandelspån
1,5 dl florsocker
1 tsk bakpulver
4 st äggvitor
Smör till formen

Fyllning:
0,7 dl strösocker
4 st äggulor
3 dl vispgrädde
1 st dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
1 st hackad daim
Bär

Betyg:
0 röster Visningar: 623 Sparat: 26

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den på mandelkvarn.

Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandeln.

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.

Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda i hackad dajm och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden.

Häll smeten över tårtbottnen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.

Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Strö över hackad dajm och garnera med bär.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ser super god ut!

2010-03-28 @ 16:30:47
URL: http://matlust.bloggproffs.se
Postat av: emelie

oh så gott!

2010-04-04 @ 13:46:10
URL: http://matomspunnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback