Apelsinknäck

Kanske den godaste knäcken jag gjort. Receptet kommer från Allt om mat.
 
Ingredienser:
 
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljussirap
0,5 dl flagad sötmandel
Rivet skal av en apelsin
 
Gör så här:
 
Blanda grädde, socker och sirap. Koka till 126 grader, tar ca 40-60 min. Man kan också göra kulprovet, droppa i ett kallt glas vatten, vänta två minuter. Du ska då kunna göra en kula av knäckenom de är klart. Blanda i mandel och apelsinskal när de är klart. Häll upp i en kanna o fördela i formar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Receptbyran.se

Vi gjorde mandarinknäck men det var väldigt likt.

2012-12-29 @ 10:04:06
URL: http://receptbyran.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback